Het Fantastisch Bal  

8, 9 en 10 september 2006 

 

Stap binnen in de wondere wereld van James Ensor.  

 

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Het fantastisch bal in het Chabot Museum presenteert Bonheur een kleine voorstelling waarin deze excentrieke Vlaamse kunstenaar tot leven wordt gewekt. Een theatrale vernissage, tegen het decor van zijn etsen en schilderijen.  

 

James Ensor wordt tot leven gewekt, als iemand die talloze malen vrienden heeft toegesproken, tentoonstellingen heeft geopend en redevoeringen heeft gehouden. De schilder hield van taal. Felgekleurde taal.  

 

In die voor hem kenmerkende groteske stijl zal de schilder - samen met een paar zielsverwanten - de toehoorders bestoken met wat hem een leven lang bijna obsessief heeft bezig gehouden: Oostende. Het schilderachtige stadje van zijn jeugd, een landschap van dokken en duinen, dat hij tot zijn niet aflatende woede kwijtraakte aan de annexatiedrift van gevoelloze architecten. Het eeuwig wisselende parelmoeren licht van de zee probeerde hij te vangen in zijn werk.  

 

Ontdek tijdens de vernissage ook de levendige directheid van het masker dat hem inspireerde en hem tegelijkertijd de mogelijkheid bood tot een genadeloos demasqué van de burger. 

 

met Titus Boonstra, Christine Ewert, Urmie Plein, Simon Versnel 

regie Ruurt De Maesschalck  

tekst James Ensor  

vertaling Michel Perquy  

dramaturgie Lex Bohlmeijer  

kostuum Sara Hakkenberg  

idee Peter Sonneveld, Ruurt De Maesschalck 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.