science4you - Theater van de wetenschap 

Bonheur ontvangt dit voorjaar science4you met een driedelige matineeserie.  

Hierin staan wetenschappers centraal die in uiteenlopende vakgebieden werkzaam zijn. Zij hebben echter een belangrijke eigenschap gemeen: hun honger naar kennis. Gedreven door nieuwsgierigheid en fascinatie storten zij zich vol overgave op hun onderzoek. Maar hun leven omvat natuurlijk meer. Welke andere passies en belangstellingen hebben zij? En wat zeggen deze voorkeuren over hun werk? Wetenschap, kunst, muziek, sport: tijdens de matinees valt alles op zijn plaats.  

Een unieke kennismaking met drie bijzondere wetenschappers. 

 

Presentatie: Lex Bohlmeijer 

Locatie en reserveringen: Bonheur 

Aanvang: 15.00 uur 

Toegang €7,50 incl. kop koffie/thee 

 

17 april 2011. Emotie vs. ratio 

Sabine Roeser, technologiefilosoof 

Technologiefilosofe Sabine Roeser over hoe en wanneer passie zinvol is in het nemen van wetenschappelijke en ethische beslissingen, en wanneer niet. Roeser presenteert hierbij 16 schilderijen die tevens geëxposeerd zullen worden. Schrijfster en beeldend kunstenaar Jannie Regnerus toont fragmenten uit haar werk. Met muziek van de bekende flamencogitarist Erik Vaarzon Morel. 

 

De wetenschap is het terrein van de ratio. Besluiten over nieuwe mogelijkheden en technologieen worden gemaakt op basis van ons verstand. Maar is dat de enige leidraad? En de enige juiste? Sabine Roeser vindt van niet. Zij bepleit een grotere rol voor onze emoties bij dergelijke besluitvorming. Want, aldus Roeser, emotie is een goede raadgever. En ook buiten de wetenschap blijken emoties haar belangstelling te hebben... 

 

8 mei 2011. Meer over het weer 

Reinier van den Berg, meteoroloog 

Geen onderwerp wordt zo vaak besproken als het weer. En zeker in Nederland. Dagelijks brengen de weermannen en -vrouwen ons hun voorspellingen voor de komende tijd. Maar hoe ontstaat een dergelijke voorspelling? Wat is de wetenschappelijke basis? TV-weerman Reinier van den Berg, meteoroloog bij Meteoconsult in Wageningen, geeft een kijkje in de keuken. Wat brengt de fascinatie voor het weer nog meer op zijn pad? 

 

29 mei 2011. M/V Zoek de verschillen 

Joost Gribnau, celbioloog 

Het is al van jongs af aan duidelijk: jongens zijn anders dan meisjes. Zowel uiterlijk als innerlijk. Hoe ontstaan deze verschillen? Het ligt voor de hand dat onze genen hierbij een belangrijke rol spelen. Maar hoe werkt dat dan precies? Joost Gribnau, celbioloog van het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, zal het u vertellen. Daarnaast zal duidelijk worden dat zijn diverse, op het oog zeer uiteenlopende, belangstellingen een gemeenschappelijke deler hebben. 

 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

Onderzoekers en hun honger naar kennis

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.