Ziek van liefde 

1 maart t/m 3 april 2011 

Na On Chesil Beach (2009) komt Bonheur opnieuw met een boekbewerking van Ian McEwan. In Ziek van liefde (Enduring love) beschrijft McEwan op meesterlijke wijze de vernietigende kracht van liefde. 

 

Een heteluchtballon met een kind aan boord dreigt op drift te raken, net als Joe en Clarissa de wijn ontkurken op een romantische picknick. Joe schiet te hulp, grijpt een touw en komt zo in contact met Jed, een van de andere helpers. Wat gebeurde er tijdens die korte ontmoeting, die in feite niet meer was dan een blikwisseling?  

Het lijkt er op dat Jed bezeten is geraakt van Joe, sterker nog, er van overtuigd is dat zijn diepste gevoelens beantwoord worden. Geleidelijk aan wringt hij zich in Joe's leven - hij belt en schrijft hem, wacht hem op, volgt hem overal en drijft hem uiteindelijk tot de rand van waanzin en moordzucht. 

 

Ziek van liefde neemt de toeschouwer mee op een fascinerende reis door de menselijke geest in een verhaal over werkelijkheidszin en irrationaliteit, achtervolging en paranoia, liefde en zingeving, schuld en verlossing.  

 

salon: 

Voorafgaand aan de voorstellingenreeks was er op vrijdag 18 februari een theatersalon. meer info 

 

credits: 

tekst Ian McEwan (in de vertaling van Rien Verhoef) bewerking en regie Peter Sonneveld decor Jasper Niens kostuums Sergio Cruz Ramirez licht Paul van Laak geluid Paleis van Boem spel Marike van Weelden, Ruurt De Maesschalck en Tomer Pawlicki  

 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.