Crowd Control 

naar een idee van Jasper Niens 

Festival De Wereld van Witte de With: 'Vanaf dit jaar claimt het festival de straat als publiek laboratorium voor kunst van jonge Europese makers.' In lijn met deze nieuwe koers en met de zwaardere focus op beeldende kunst heeft Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam de jonge Rotterdamse beeldend kunstenaar Jasper Niens gevraagd een ontwerp te maken.  

 

Bonheur kent een rijke traditie van toneel en beeldende kunst, al vanaf de oprichting in 1984 door 3 toneelspelers en 3 beeldend kunstenaars. Taal en vormgeving gaan in de voorstellingen van Bonheur een belangrijke verbinding aan. De decorontwerpers zijn dan ook altijd beeldend kunstenaars geweest. 

De afgelopen jaren werkt Bonheur samen met Jasper Niens, die de veelgeprezen decors maakte van o.a. Karakter, Alleen op de wereld en Onder Melkwoud.  

 

Crowd Control gaat over de schijn van veiligheid en de absurditeit ervan, over publiekscontrole versus ontregeling. Als bezoeker ben je zelf de speler in dit ontwerp en jouw beleving en die van je medebezoekers is afhankelijk van keuzes die je zelf kunt maken.  

Midden in de straat word je geconfronteerd met een ruimte die begrensd wordt door in totaal 48 deuren, die je van binnen al dan niet kan afsluiten. Ben je binnen veiliger dan buiten? Oriëntatie en beleving van de ruimte zal op elk moment en bij elke bezoeker verschillen, afhankelijk van je eigen acties en die van anderen. 

 

Reserveren n.v.t. 

 

Meer informatie over het festival vindt u op www.festivalwww.nl 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.