Odyssee 

deel 1 - 19 september t/m 18 november 2006 

deel 2 - 25 september t/m 12 december 2007 (première do 27 september) 

marathon - 28 augustus t/m 27 september 2008  

 

Het grote epos van Homerus heeft regisseur en artistiek leider Peter Sonneveld geïnspireerd tot het bewerken van het complete boek. 

Odyssee is het verhaal van een overlever. Het is het verslag van de eindeloze thuisreis van Odysseus, vol omzwervingen, avonturen en tegenslagen. Maar de vorst is een geslepen vos, die altijd zijn antwoord klaar heeft en op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan de gevaarlijkste situaties. Wat hem drijft, wat hem overeind houdt is het heftige verlangen naar huis. 

 

Odyssee, de wraak van de zee meer info en foto's 

Odysseus, koning van Ithaca, heeft eerst tien jaar lang deel uitgemaakt van de Griekse troepenmacht. Dit leger was opgetrokken tegen Troje en heeft de stad belegerd en veroverd na een lange en bloedige strijd. Odysseus heeft er een beslissende rol in gespeeld. Toch is hem geen voorspoedige thuisreis gegund, integendeel. Hij verspeelt niet alleen al zijn oorlogsbuit, maar hij raakt ook zijn hele vloot en al zijn bemanning kwijt. Ten dele is dit Odysseus eigen schuld: hij heeft zich de woede van de god Poseidon op de hals gehaald, door een van diens zonen, de cycloop Polyfemos, het oog uit te steken (het enige!). Poseidon zweert wraak en doet zijn uiterste best om de thuiskomst van de griekse vorst te frustreren. Het zal Odysseus nog eens tien jaar kosten om zijn einddoel te bereiken: terugkeren bij zijn vrouw en zoon. 

 

Odyssee, de laatste beproeving meer info en foto's 

Als Odysseus op het punt staat om zijn diepste verlangen te vervullen, wordt hij nog één keer ernstig op de proef gesteld. 

Tien jaar lang heeft de legendarische vorst Odysseus wanhopig zijn doel nagestreefd: thuiskomen in Ithaka en zijn geliefde vrouw Penelope in de armen sluiten. In het tweede deel van Odyssee komt hij akelig dichtbij, maar juist op dat moment wacht hem de zwaarste strijd. In dit emotionele relaas zal hij het vrijwel in zijn eentje – slechts bijgestaan door zijn zoon en een enkele trouwe bediende - moeten opnemen tegen een legertje jonge mannen dat bezit heeft genomen van zijn huis en het op zijn vrouw heeft voorzien. 

 

Marathon 

In 2008 werd dit bijzondere project afgesloten met een drie uur durende marathonvoorstelling. Een bijzondere prestatie van Paul R. Kooij.  

 

tekst Homerus vertaling H.J. de Roy van Zuydewijn bewerking Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer spel Paul R. Kooij regie Peter Sonneveld compositie/elektrische gitaar: Wiek Hijmans trombone Joost Buis altviool Örzse Ádám toneelbeeld Floor Oskam lichtontwerp Paul van Laak kostuums Roelie Westendorp  

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.