Kabaal 

coproductie LOOT/Bonheur 

12 september t/m 12 december 1999 

reprise 3 februari t/m 3 mei 2001 

 

Een fantasierijke en muzikale theatervoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar. 

 

twee mannen alleen 

ze hebben geen verleden, 

geen geweten en geen eten 

ze hebben elkaar, ze vinden een kind 

er klinkt een schreeuw om aandacht 

er borrelt een drift tot verzorgen 

er rammelt een lust om te bouwen 

Kabaal is een oersoep vol vaderlijke instincten 

 

Kabaal was een succesvolle samenwerking van acteur Hans Thissen (LOOT), Harry Piekema (acteur), en regisseur Annekee van Blokland van Bonheur. 

De stijl en eigen taal die het artistieke trio had gevonden in hun eerdere voorstelling Klapstok, kon worden aangescherpt en verder ontwikkeld, mede dankzij bijdragen van Marcel en Armeno Alberts (compsitie en instrumenten) en van decor en kostuumontwerpster Barbara Kroon. 

 

Waar Klapstok vooral ging over luisteren en het passief ondergaan van muziek, gaat Kabaal juist over het naar buiten treden door middel van geluid. 

 

In een omgeving die het midden houdt tussen een vuilnisbelt en een werkplaats staan twee uiterst domme en lompe werkmannen elkaar behoorlijk naar het leven. Door de komst van een klein kind (ze vinden een lappenpop die ze aanzien voor een baby) worden ze gedwongen hun botte houding naar de buitenwereld en naar elkaar te veranderen. De vaderlijke instincten verdringen elkaar om het hardst maar uiteindelijk vinden ze elkaar in een harmonieuze situatie: ze zijn met zijn drieeën totaal gelijkwaardig aan elkaar. 

De botte methoden die de mannen erop nahielden gaven veel plezier voor zowel de kinderen als de volwassenen. Beide groepen konden zich herkennen in hilarische of ontroerende situaties die je meemaakt als het gaat om opvoeden en opgevoed worden. 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.