Sanatorium Clepsydra 

naar verhalen van Bruno Schulz 

1 t/m 30 mei 1998 

 

'Er zijn dingen die zich niet helemaal tot het einde toe kunnen voltrekken. Ze zijn te groot om in de gebeurtenis te passen. Ze proberen alleen of de grond van de werkelijkheid ze kan dragen. En plots wijken ze terug, bang hun integrale bestaan in de gebrekkigheid van de werkelijkheid te verliezen.' 

 

Een voorstelling in voortdurende gisting, waarin grenzen worden afgetast en overschreden; grenzen in de tijd, grenzen tussen leven en dood, tussen theater en beeldende kunst. Een work in progress voorstelling van beeldend kunstenaar Raph de Haas, acteur Carol Linssen, beeldend kunstenaar en theatervormgever Trudi Maan en theatermaker Annekee van Blokland. 

 

Sanatorium Clepsydra is een voorstelling die nooit voltooid is - net als de tijd. Een voorstelling die erop uit is om te veranderen. In dit geval ook omdat in de droomachtige wereld van Schulz de doelpalen steeds blijken te verschuiven. Schulz beschrijft de zwerftocht der vormen, hoe de werkelijkheid eruitziet als je hem niet bekijkt vanuit de werkelijkheid. Maar vanuit de dood bijvoorbeeld. 

 

Clepsydra 

1. (Grieks) wateruurwerk; instrument waarmee de tijd wordt bijgehouden door de hoeveelheid water te meten die door een nauwe opening vloeit. 

2. (Pools) overlijdensbericht; rouwadvertentie. 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.