Hotel Bonheur 

1984 

reprise 7 t/m 18 juni 1988 

 

Hotel Bonheur gebaseerd op een kort verhaal van Anna Blaman. De Rotterdamse schrijfster vertelt daarin over haar dwalingen door de Franse stad Tours, op zoek naar een geschikt hotel. Bonheur heeft de locatie verplaatst naar Rotterdam. Getracht wordt de gevoelens van eenzaamheid van de hoofdpersoon in een grote, onbekende stad weer te geven.  

 

Startpunt in Rotterdam is het Villapark. Het publiek wordt verzocht zich daar te verzamelen voor hotel Gare du Nord. Lang blijven ze niet. De ' reisleidster' (een medewerkster van Bonheur) verzoekt de mensen de zoektocht te vervolgen per bus. Een landelijke route voert hen naar het Kralingse Veer, alwaar een pondje klaarlicht voor de overtocht naar de werven van Piet Smit. In dit stukje vergane Rotterdamse glorie vindt het eerste deel van het toneelstuk plaats.  

 

Vervolgens gaat het publiek naar een verveloze kantoorruimte. Hier gaat het verhaal verder. 'Anna' kijkt uit over de Nieuwe Maas (de Loire). In dit deel maken de bezoekers kennis met de inhoud van het verhaal.  

 

Het tweede deel begint in de Van Vollenhovenstraat. Het publiek loopt nu zoekend achter Anna aan. In de Witte de Withstraat vindt ze hotel Bonheur. In het hotel wordt de rest van het verhaal opgevoerd. Het slot is in de oefenruimte van Bonheur aan de Eendrachtsstraat.  

 

naar Anna Blaman 

vormgeving locaties Jose Huibers, Trusi Maan, Maja Zomer 

assistentie Margreet te Hietbrink, Arjen Stolk, Lilian van Bennekom, Annekee van Blokland, Francis Wijsmuller 

gids Ria Eimeres 

compositie Jaap Blonk 

piano Jan-Jaap Kassies 

affiche en programmaboekje Hester Oerlemans 

fotografie Joke Mulder 

productie Ria Eimers i.s.m. Ria Wubben 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.