Celia 

naar verhalen van David Leavitt 

5 t/m 22 mei 1993, reprise december 1993 

 

Aan 'Celia' liggen drie verhalen van de jonge Amerikaanse auteur David Leavitt ten grondslag. Zijn verhalen spelen zich af in het hedendaagse, welgestelde deel van de Verenigde Staten. Op indirecte wijze beschrijft hij het onvermogen van zijn personages om te communiceren en daarmee vorm te geven aan hun leven. 

 

In de voorstelling zien we twee van Leavitts personages: Nathan en Celia. Celia is de vrouw in gezelschap van homosexuele vrienden die vooral oog hebben voor elkaar. Door om te gaan met mensen waar ze niet bijhoort, dingen te doen die ze nog nooit heeft gedaan, probeert ze los te komen van haar achtergrond. De tijd verandert haar leven, maar het lukt haar niet haar situatie te veranderen. 

 

bewerking en spel Annekee van Blokland, Peter Sonneveld 

regie Hajo Bruins 

dramaturgie Pieter Vrijman 

vormgeving Trudi Maan  

 

'Leavitts taal is beeldend en rijk aan humor, maar dat het theatrale element hier onbetwist de bovenstoon voert is vooral te danken aan het aanstekelijke spel' (De Volkskrant) 

 

'Ze brengen de vertelling al even prachtig tot leven: klein, gewoon, genuanceerd. Het vertellen gaat af en toe ongemerkt over in spelen. Hajo Bruins heeft mooi, subtiel geregisseerd' (Algemeen Dagblad) 

 

'Er gaat een fascinerende ruimtewerking vanuit. Het is een merkwaardige combinatie van puur natuur en toch steriel (.....) Langzaam, met een glimlach die werkt als een dun fileermesje, zacht ingebed in mooie ruimtelijke plaatjes, zien we de gedachte verdwijnen dat er iets te verwachten valt van het leven. Verfijnd, genuanceerd, menselijk, vanzelfsprekend. In 'Celia' toont Bonheur zich op haar best' (Rotterdams Dagblad) 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.