Het hart is een eenzame jager 

naar Carson McCullers 

28 november t/m 20 december 1997 

 

Het hart is een eenzame jager is een bewerking van de gelijknamige roman van de Amerikaanse schrijfster Carson McCullers. Ze schreef deze roman in 1940, Carson McCullers was toen 23 jaar. Het was tevens haar doorbraak als schrijfster. 

 

In een armoedig Amerikaans stadje in de jaren dertig is het café van de filosofisch ingestelde Biff Brannon de enige plek waar iets gebeurt. Vooral als Singer er gaat eten - wat hij elke dag doet. Singer is doof. Maar Singer kan ook goed luisteren. Dat vindt niet alleen Biff, maar ook Mick, een meisje dat niet goed weet waar ze van houdt - behalve van de muziek van 'Motsart'; Copeland, een negerarts die geobsedeerd is door het lot van de zwarte medemens; en Kate die het lot van iedereen, de hele wereld wil verbeteren. 

 

Het hart is een eenzame jager. Maar tegelijkertijd is het de prooi. Van onze angsten, van onze wensen, van het liedje van verlangen. Sommige mensen proberen er doof voor te zijn, anderen horen er 'Motsart' in, of Griekse muziek. Het belooft een betere wereld, maar ondertussen doen we het met de wereld die er is: een tafel, een bed, een stille kamer in de zon, een café, ons werk en onze pogingen om onszelf uit te drukken. 

Het is 10 december 1938. Of nu. 

 

regie Annekee van Blokland 

bewerking Annekee van Blokland en Peter Sonneveld 

dramaturgie Martine Manten 

spel Khaldoun Elmecky, Trudi Klever, Paul R. Kooij, Peter Sonneveld, Daphne de Winkel 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

But my heart is a lonely hunter that hunts on a lonely hill Carson McCullers

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.