Serendipity 

langlopend project 1999-2000, 10 edities 

 

Een rijgsnoer van verschillende grote en kleine voorstellingen, feuilletons, tentoonstellingen, performances, installaties, concerten, klankdecors en gebeurtenissen, in gelukkig toeval teweeggebracht door theatermakers, musici, schrijvers, beeldend kunstenaars, acteurs en ontwerpers. 

 

Han Geurts omschreef het in het Rotterdams Dagblad als volgt: 

'Bonheur speelt de vijfde aflevering van Serendipity, wat zoveel betekent als het 'door toeval vinden van mooie dingen'. Dat is in feite de basis van alle creativiteit. Om de paar weken gaan er weer nieuwe artiesten onafhankelijk van elkaar aan het werk om ontdekkingen te doen. Zo onstaat telkens een serie zaken die niet bij elkaar passen. Maar natuurlijk ga je als toeschouwer die dingen wel met elkaar verbinden, zo zit de mens nu eenmaal in elkaar.' 

 

De 'redactie' van het project bestond uit Annekee van Blokland, Ruurt De Maesschalck en Rob Klinkenberg. 

 

Een greep uit de performances, voorstellingen, tentoonstellingen, ...  

My Century, Ogentroost, Een vrouw alleen thuis, Out to Lunch, Souvenir, Een avond van de goden, de schepping en de natuur, De Ballade van het Trieste Café, De Avond van het Paard, In Alles Is Lucht. 

 

Een aantal van de makers en uitvoerenden in willekeurige volgorde  

Marijke Boon, Harriët van Reek, Peter Sonneveld, Ali Kouchiry, Pieter Loef, Gerard de Bruyne, Hans Thissen, Rob Klinkenberg, Pauline Kalker, Arlène Hoornweg, Annekee van Blokland, Maria Kraakman, Cathrin Boer, Kirsten Hutschemakers, Truus te Selle, Raph de Haas, Huub Laurens, Caro Raissa van Dijk, Conny de Vught, Marga Zwirs, Nancy Hoogstad, Heidi de Geus, Ellen Wijnstok en vele anderen. 

 

Serendipity 8 was een eenmalige en unieke aflevering: een Egyptische high tea met de acteurs, verhalenvertellers, dansers en muzikanten van de Egyptische theatergroep El Warsha én de 'serendipisten' van Bonheur. 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.