A Solitary Blue 

naar Cynthia Voigt 

14 februari t/m 3 maart 2001 

reprise 21 januari t/m 18 februari 2003  

 

"Ik ren langs het strand van mijn eiland. Ik weet niet wat ik anders moet doen. Er is daar niemand anders dan ik. Als de schaduwen langer worden en de temperatuur daalt weet ik dat ik terug moet gaan, maar ik kan er niet toe komen."  

 

A Solitary Blue vertelt het ontroerende verhaal van Jeff, een jongen die door zijn moeder in de steek wordt gelaten en opgroeit bij zijn vader. Gaandeweg ontdekt hij dat er niemand naders is dan hijzelf om op terug te vallen. BONHEUR vertrekt, in de lijn van haar oeuvre, vanuit een boek. De hoofdpersonen uit de boeken van Cynthia Voigt leveren vaak een strijd om in moeilijke omstandigheden het initiatief in eigen hand te houden.  

 

In A Solitary Blue slaagt Jeff er in om op zijn manier deel uit te maken van zijn omgeving en de mensen om wie hij geeft. Een stroom van beelden, muziek en geluidsflarden maken het verhaal voelbaar, tastbaar bijna. Een zintuigelijke voorstelling. A Solitary Blue werd begin 2001 speciaal gemaakt voor de theaterzaal van Bonheur. Op veler verzoek nu opnieuw te zien, in diverse theaters in het land.  

 

"zachtmoedige, soms dromerige voorstelling vol associaties van kleur, geur en stemming en prettig-troostrijke muziek." de Volkskrant  

 

bewerking/regie Annekee van Blokland  

spel Leo Hogenboom, Thomas Oerlemans en Ruud van der Pluijm  

geluid/muziek/video Ruud van der Pluijm  

toneelbeeld Barbara Kroon  

lichtontwerp Paul van Laak  

techniek Coen Schut 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.