Poste Restante 

28 september t/m 23 oktober 2004 

reprise: 1 november t/m 20 december 2005 

LOOT in coproductie met Bonheur 

regie: Annekee van Blokland en Ernst Braches 

spel: Harry Piekema, Hans Thissen en Ria Marks (verv. Daniëlle van de Ven) 

 

Een voorstelling over het onvermogen tot communiceren 

 

Pakketjes zonder adressering, onleesbare opschriften, brieven aan Sinterklaas of God. Ze komen terecht op de afdeling poste restante. Daar worden de onbestelbare stukken onderzocht op sporen van een afzender of geadresseerde. Zodat ze uiteindelijk terecht komen op hun bestemming. Of niet.Wat gebeurt er met de ongelezen bekentenissen, de onbestemde gevoelens? Waar blijven de onbegrijpelijke mededelingen en onuitgesproken ontboezemingen? 

 

In de voorstelling Poste Restante komt de onbestelbare post terecht op een wonderlijk kantoor. Drie werknemers houden zich staande in de vreemde wereld van ongelezen brieven vol herinneringen, gevoelens, kleine verhalen, afscheid. 

 

Strak in het pak kwijten ze zich van hun taak. Hun levens vermengen zich met die van de anonieme afzenders en geadresseerden. Blijdschap, verdriet, zakelijke mededelingen, verliefdheid. De verdwaalde post heeft hen zelf doen verdwalen. Gestrand, onbestelbaar op zoek naar hun bestemming. 

 

Hilarisch, absurdistisch maar ook poëtisch theater boordevol beweging, zang en geluiden. Een voorstelling over het verlangen elkaar te bereiken. 

 

Hans Thissen, Harry Piekema en Annekee van Blokland maakten eerder samen de voorstellingen Koeterwaal (2002), Kabaal (1999) en Klapstok (1997). Koeterwaal werd in 2002 genomineerd voor de 1000Wattprijs. Na deze drie jeugdtheatervoorstellingen ontstond de behoefte om de specifieke stijl die zij met elkaar hebben ontwikkeld, voort te zetten in een voorstelling voor volwassenen. 

 

Het stuk werd door pers en publiek hoog gewaardeerd: 

 

'Het is een zeldzaam aangename ervaring om naar drie spelers te kijken die zo zorgvuldig met hun bewegingen omgaan. Telkens krijgt het publiek een mooi afgerond beeld voorgezet. Elke gebeurtenis is met de grootste zorg geregisseerd. De poëzie van de teksten zet zich door in de aarzelende manier waarop dit drietal hun dagen slijt. Een tikje melancholiek, telkens onderbroken door prachtige muziek, laten ze ons zien dat de huidige overvloed aan communicatiemiddelen geen garantie is voor contact. Na afloop ga je met een kop vol impressies naar huis.' - de Volkskrant 

 

'Virtuoze ode aan verloren brieven. (...) Het is de vagevuurvariant van ‘Crediteuren-Debiteuren’, kantoorleed in het kwadraat en bij tijden weergaloos.' - Rotterdams Dagblad 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.