Odyssee, de laatste beproeving 

25 september t/m 12 december 2007 

 

Het grote epos van Homerus heeft regisseur en artistiek leider Peter Sonneveld geïnspireerd tot het bewerken van het complete boek. 

Odyssee is het verhaal van een overlever. Het is het verslag van de eindeloze thuisreis van Odysseus, vol omzwervingen, avonturen en tegenslagen. Maar de vorst is een geslepen vos, die altijd zijn antwoord klaar heeft en op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan de gevaarlijkste situaties. Wat hem drijft, wat hem overeind houdt is het heftige verlangen naar huis. 

 

 

Odyssee, de laatste beproeving 

Als Odysseus op het punt staat om zijn diepste verlangen te vervullen, wordt hij nog één keer ernstig op de proef gesteld. 

Tien jaar lang heeft de legendarische vorst Odysseus wanhopig zijn doel nagestreefd: thuiskomen in Ithaka en zijn geliefde vrouw Penelope in de armen sluiten. In het tweede deel van Odyssee komt hij akelig dichtbij, maar juist op dat moment wacht hem de zwaarste strijd. In dit emotionele relaas zal hij het vrijwel in zijn eentje – slechts bijgestaan door zijn zoon en een enkele trouwe bediende - moeten opnemen tegen een legertje jonge mannen dat bezit heeft genomen van zijn huis en het op zijn vrouw heeft voorzien. 

 

zie ook: Odyssee, de wraak van de zee (2007), en Odyssee - marathon (2008) 

 

tekst Homerus vertaling H.J. de Roy van Zuydewijn bewerking Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer spel Paul R. Kooij regie Peter Sonneveld compositie Wiek Hijmans trombone Joost Buijs altviool Orsze Adam toneelbeeld Floor Oskam lichtontwerp Paul van Laak kostuums Roelie Westendorp  

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.