Odyssee, de wraak van de zee 

19 september t/m 18 november 2006 

 

Het grote epos van Homerus heeft regisseur en artistiek leider Peter Sonneveld geïnspireerd tot het bewerken van het complete boek. 

Odyssee is het verhaal van een overlever. Het is het verslag van de eindeloze thuisreis van Odysseus, vol omzwervingen, avonturen en tegenslagen. Maar de vorst is een geslepen vos, die altijd zijn antwoord klaar heeft en op wonderbaarlijke wijze ontsnapt aan de gevaarlijkste situaties. Wat hem drijft, wat hem overeind houdt is het heftige verlangen naar huis. 

 

Odyssee, de wraak van de zee 

Odysseus, koning van Ithaca, heeft eerst tien jaar lang deel uitgemaakt van de Griekse troepenmacht. Dit leger was opgetrokken tegen Troje en heeft de stad belegerd en veroverd na een lange en bloedige strijd. Odysseus heeft er een beslissende rol in gespeeld. Toch is hem geen voorspoedige thuisreis gegund, integendeel. Hij verspeelt niet alleen al zijn oorlogsbuit, maar hij raakt ook zijn hele vloot en al zijn bemanning kwijt. Ten dele is dit Odysseus eigen schuld: hij heeft zich de woede van de god Poseidon op de hals gehaald, door een van diens zonen, de cycloop Polyfemos, het oog uit te steken (het enige!). Poseidon zweert wraak en doet zijn uiterste best om de thuiskomst van de griekse vorst te frustreren. Het zal Odysseus nog eens tien jaar kosten om zijn einddoel te bereiken: terugkeren bij zijn vrouw en zoon. 

 

zie ook: Odyssee, de laatste beproeving (2007), en Odyssee - marathon (2008) 

 

tekst Homerus vertaling H.J. de Roy van Zuydewijn bewerking Peter Sonneveld en Lex Bohlmeijer spel Paul R. Kooij regie Peter Sonneveld compositie/elektrische gitaar: Wiek Hijmans toneelbeeld Floor Oskam lichtontwerp Paul van Laak kostuums Roelie Westendorp  

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.