De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat 

27 oktober t/m 15 november 2009 

 

Een meisje wordt vermist. Zij wordt vermoord gevonden. Een onderzoek naar de dader wordt gestart. Ene Voghel wordt verdacht, niet veroordeeld voor dit feit maar wel voor een ander. Ondertussen loopt de moordenaar nog vrij rond. 

Een schrijnende misdaad, maar ook een schrijnende tekortkoming van de met het moordonderzoek belaste instanties en een aanklacht van Louis Paul Boon tegen de rechterlijke macht. Een beeld van een kleine buurtgemeenschap waarin ieder zijn eigen verhaal heeft, opmaakt of verbergt. 

 

Louis Paul Boon baseerde De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat (1953) op krantenknipsels over een waargebeurde vermissing, die hij in 1937 verzamelde. Boon ontving in 1956 de Henriëtte Roland Holstprijs voor dit eenenveertig pagina's tellende gedicht, waarin maar liefst eenenzeventig personages voorkomen. Naar zijn zeggen: 'prozaïsche poëzie' dan wel 'poëtisch proza'. 

 

tekst Louis Paul Boon (Uitgeverij De Arbeiderspers) regie Peter Sonneveld  

spel Michiel Bijmans, Joost Dekker, Ruurt De Maesschalck  

 

entree: €15 regulier, €13 korting (65+, CJP, R'dampas), €10 t/m 18 jaar, €5 try-out 

 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

een man met een zak zoekt eten voor konijnen / en vindt bovendien wat anders / wij zoeken steeds wat anders / dan dat wij zullen vinden Louis Paul Boon

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.