Een ander land 

naar de roman Another Country van James Baldwin 

 

Het zinderende verhaal van een lost generation wanhopig op zoek naar de ware liefde in het New York van de jaren '50. 

 

In Een ander land (1960) heeft de Afro-Amerikaanse auteur James Baldwin een schrijnend beeld geschetst van New York in de jaren ‘50. Mensen uit een artistiek milieu zijn op drift geraakt, zoeken houvast bij elkaar, maar in hun krampachtige pogingen om de liefde gestalte te geven, worden ze voortdurend op zichzelf en op hun eenzaamheid teruggeworpen. Het andere land - van de liefde - is voorlopig onbereikbaar, het verlangen ernaar eist haar tol. 

 

Een talentvolle acteur keert terug naar Amerika met zijn Franse minnaar (dromend van het land als de Nieuwe Wereld), een jonge moeder die de teleurstelling over haar huwelijk met een aankomend schrijver niet kan verkroppen, een zwarte jazzmuzikant die een blanke vrouw uit het Zuiden mishandelt en zelfmoord pleegt in Harlem River: "volslagen alleen en daaraan stervende”

 

James Baldwin behoort tot de grote Amerikaanse schrijvers van de vorige eeuw. Als zwarte schrijver in een blanke wereld heeft hij de moed gehad om problemen rond sex, homosexualiteit en sociale onrechtvaardigheid aan de orde te stellen. Een ander land is messcherp en van alle tijden: de zenuwen van de liefde worden erin blootgelegd. Tegelijkertijd is het opvallend actueel: Baldwins beschrijving van een wereld die verscheurd wordt langs lijnen van afkomst, milieu en huidskleur zou kunnen dienen als spiegel voor onze eigen tijd. 

 

Bonheur haalt voor Een ander land een jonge, talentvolle cast in huis met verschillende culturele achtergronden. 

 

met Ian Bok, Titus Boonstra, Wouter van Oord, Terri van Splunder, Jolanda Spoel, Hok Tan, Çigdem Teke  

regie Ruurt De Maesschalck  

bewerking Peter Sonneveld 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.