Struisvogels op de Coolsingel 

Anna Enquist, Antoine Uitdehaag, Anne Vegter 

3 mei t/m 2 juni 2005 

 

In 2005 kwam bij Bonheur de voorstelling Struisvogels op de Coolsingel uit. De toneeltekst, bekroond met de prestigieuze Taalunie Toneelschrijfprijs, is een montage van zeven monologen, geschreven door Anna Enquist, Antoine Uitdehaag en Anne Vegter. Hierin worden zeven mensen die omkwamen bij het bombardement tot leven gewekt.  

 

'In de intimiteit van hun stervensuur klinkt nog eenmaal hun persoonlijk verhaal. ... Over de herinnering aan die ene noodlottige dag die de stad Rotterdam en de levens van de mensen die er woonden voor altijd veranderde.' 

 

tekst Anna Enquist, Antoine Uitdehaag, Anne Vegter montage en regie Peter Sonneveld dramaturgie Lex Bohlmeijer spel Titus Boonstra, Martine Crefcoeur, Ruurt De Maesschalck, Sarah Jonker, Paul Röttger, Nard Verdonschot, Jessicia Zeylmaker decor Guus van Geffen kostuums Roelie Westendorp geluid Het Paleis van Boem 

 

Deze productie kwam mede tot stand door financiële steun van Stichting LIRA Fonds, Stichting Elise Mathilde Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht.  

 

Herdenking 

Op 14 mei vindt jaarlijks de herdenking plaats van het bombardement op Rotterdam van 14 mei 1940. De monologen zijn bij deze gelegenheden tussen 2005 en 2010 nog vaak op diverse locaties gespeeld. Peter Sonneveld maakt deel uit van de Initiatiefgroep 14 mei die deze herdenking jaarlijks vorm en inhoud geeft.  

 

Boekuitgave 

In 2009 werd op 14 mei ook de prachtige boekuitgave van Struisvogels op de Coolsingel gepresenteerd.  

Ter gelegenheid van de boekpresentatie waren de monologen uit Struisvogels nog eens beluisteren. Ze werden op 14 mei om 15.00 uur simultaan gespeeld door de oorspronkelijke acteurs verspreid over 4 Rotterdamse boekhandels in aanwezigheid van de auteurs.  

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.