Theater van de wetenschap 

science4you 

zondag 15 april 2012 - Smaak 

zondag 6 mei 2012 - Over Gewicht 

zondag 3 juni 2012- Een Mespuntje Minder 

entree: € 7,50 

NB. aanvang 15.00u, een half uur eerder dan de reguliere matinee-tijd van Bonheur 

 

Smaak - 15 april  

Ondanks de marathon waren zo'n zestig bezoekers getuige van de afwisselende en prikkelende eerste aflevering van Theater van de Wetenschap: SMAAK. 

Wat kregen zij te zien? Een microscoop in de keuken. Krioelende wormen op de muur. Een supersnelle smaakles van een wervelende Pierre Wind. Inclusief de schokkende smaakervaring van een Sechuan Button. Een kijkje in de belevingswereld van celbioloog Gert Jansen. En snerpende gitaarklanken van Wiek Hijmans. 

Wat hebben ze geleerd? Dat de onderzoeksworm C. elegans uit 959 cellen bestaat, waarvan 302 zenuwcellen. Dat zo'n worm zout lekker vindt. Dat Pierre Wind zegt dat 'vies' niet bestaat. Maar dat de wormen heel veel zout toch echt vies vinden. Dat smaak emotie is. En dat we kinderen moeten leren proeven, zoals we ze ook leren rekenen en spellen. Geen slechte score na anderhalf uur entertainment! 

 

Over Gewicht - 6 mei  

Op zondag 6 mei schoof medisch ethicus Prof. dr. Inez de Beaufort bij presentator Lex Bohlmeijer aan in ‘Over Gewicht’. Hoe gaat de Westerse maatschappij om met een steeds groter aantal dikke mensen? Minachten vs. motiveren. 

Chocoladesoufflé, all-you-can-eat spruitjes, Marilyn Monroe als schoonheidsideaal uit het verleden, solidariteit, de rol van de overheid, de pijn om de minachting, een kookboekenmuseum, kinderopera en vooral samen GENIETEN. Dit waren de ingrediënten van Over Gewicht. Met muzikale bijdragen van niemand minder dan Frank Groothof.  

 

Een Mespuntje Minder - 3 juni  

<>Op zondag 3 juni sprak gastheer Lex Bohlmeijer met Johanneke Busch van Unilever. Over het dichtplakken van zoutvaatjes, thuis op tafel én in de fabriek. Over de taak van de industrie en, jawel, het 'stimuleren van onze smaakbeleving'. <> 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.