vrijdag 30 november 2012

Bonheur sluit deuren 

Het bestuur van Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam heeft deze week in samenspraak met de directie moeten constateren dat niet kan worden voldaan aan de voorwaarden voor subsidietoekenning die de gemeenteraad van Rotterdam onlangs aan de instelling heeft gesteld. Ondanks overweldigende steun van tal van particulieren, is het Bonheur niet gelukt om voldoende eigen middelen bijeen te brengen om het hoofd boven water te kunnen houden. 

 

Na een aanvankelijk negatief advies van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur en het gelijkluidende verdelingsvoorstel van de wethouder eerder dit jaar, erkende de gemeenteraad de artistieke en ondernemende kwaliteiten en het belang van Bonheur in het Rotterdams theaterlandschap.  

In een motie die op 13 november jl. is aangenomen was de opdracht aan Bonheur om vóór 1 december 2012 voor de komende vier jaar €50.000 aan jaarlijkse donaties en giften bijeen te brengen, oplopend tot een aan te tonen €100.000 per jaar per december 2013, naast €100.000 reguliere eigen inkomsten. Onder deze voorwaarde zou €300.000 euro aan subsidie voor de instelling beschikbaar worden gesteld. 

 

De motie volgde op de actie Red Bonheur, waarmee het gezelschap zich ten doel stelde jaarlijks 40% aan eigen inkomsten te behalen. Ondanks de goede respons die de actie opleverde, is het vereiste bedrag echter niet binnen de door de raad gestelde termijn gehaald. 

De directie: 'Na een zware storm is Bonheur in het zicht van de haven alsnog gestrand. Het eerherstel, dat spreekt uit de door 5 gemeenteraadsfracties ingediende moties, de relatief grote donatiebereidheid en de reacties naar aanleiding van het oorspronkelijk negatieve advies van de RRKC, is echter onbetaalbaar'. 

 

Voor de medewerkers wordt voorzien in een sociaal plan.  

De laatste voorstelling van Bonheur, de huidige productie 'De troost van vreemden', wordt gespeeld op zondag 2 december.  

 

 

Nieuws

Archief

www.gemeentearchief.rotterdam.nl

www.youtube.com/bonheurrotterdam

www.bonheur.nl

vrijdag 30 november 2012

Bonheur sluit deuren 

Het bestuur van Bonheur Theaterbedrijf Rotterdam heeft deze week in samenspraak met de directie moeten constateren dat niet kan worden voldaan aan de voorwaarden ...

dinsdag 13 november 2012

ZICHT OP REDDING VOOR BONHEUR 

- persbericht - 

Met overgrote meerderheid van stemmen heeft de Rotterdamse gemeenteraad vannacht een motie aangenomen die het voortbestaan...

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterfacebook

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.