woensdag 23 december 2009

Een muzikaal volk, ingenieus kostuum en fantastische stage 

- door Merle Minjon 

De winter heeft zich definitief gevestigd in Nederland, met zo´n dertig centimeter sneeuw, kool- en pimpelmeesjes die gulzig eten van de vetbol en regelmatig door een merel worden weggepest. 

Het sprookjesachtige wit heeft ook een keerzijde, want door de winterse verkeerschaos kan onze zangles in Haarlem niet doorgaan. Helaas, dan maar zelf ploeteren met noten en tonen. Deze kerst zullen, naast de bekende en naar mijn mening té vaak gedraaide ´Driving home for Christmas´, ´All I want for Christmas´, ´ Last Christmas´, etcetera, ook de liederen van ´Onder Melkwoud´ door onze huizen schallen. Nee, schrik niet, het wordt geen musical of opera, maar, zoals Eerwaarde Eli Jenkins over de bewoners van het dorpje aan Llaregyb heuvel zegt: 'God zij geloofd! Wij zijn een muzikaal volk.' 

 

Zoals u hebt kunnen lezen in de blog van Joost Dekker is dit 'mijn eerste keer' bij Bonheur. Het is namelijk mijn stage. Toen ik net kwam kijken op de toneelschool in Arnhem zaten Joost, Michiel en Laura in het vierde jaar. Inmiddels zit ik zelf in het vierde jaar. U begrijpt dat het extra leuk is om nu met hen te spelen. 

 

Inmiddels ligt de vierde week van de repetities achter ons. Elke vrijdag doen we een doorloop, en de vrijdag 18 december deden we een doorloop van het hele stuk. We werden tijdens het spelen onderbroken door een oorverdovend brandalarm, maar na zorgvuldige inspectie gingen we weer door, het was loos alarm.  

Het wordt steeds duidelijker waar nog aan gewerkt moet worden, maar de mensen van dit dorpje komen wel steeds meer tot leven in en rond hun kleine huisjes die tegelijk slaapkamer, salon, keuken en washok zijn. 

 

Sergio, de kostuumontwerper, heeft het zwaar. We spelen namelijk met z'n vijven tweeënveertig personages. Ons kostuum bestaat niet uit allerlei broeken, rokken en blouses, maar, hoe kan ik dit het beste uitleggen, uit een ingenieus ontwerp waardoor het líjkt alsof we broek, rok of blouse aan hebben, een vrouw of een man zijn, een dame of een meid... 

Het is voor mij tot nu toe een fantastische stage en kijk er naar uit om in 2010 weer verder te gaan met repeteren. 

 

Voor nu alvast een heel prettige kerst en hopelijk tot in het nieuwe jaar bij ‘Onder Melkwoud’!  

 

(NB de kostuums op de foto's zijn repetitiekostuums) 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterhyves

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.