donderdag 15 oktober 2009

Waar vind ik Eva, de dader, of tenminste mijn stoel? 

Een foyer van 2500 kubieke meter. In een theater met maximaal 80 plaatsen. 

Voor de doorgewinterde Bonheur bezoeker is dat geen verrassing, die zitten regelmatig in de foyer naast, achter of zelfs op de speelvloer. Maar nu is er iets vreemds aan de hand. Want waar is die speelvloer? En waar is de tribune? Waar moet ik gaan zitten om waarnaar te kijken? 

Een vat met een dubbele bodem, dat is de vormgeving voor de nieuwe voorstelling van Bonheur: De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat (27 oktober t/m 15 november).  

De voorbereidingen zijn in volle gang. Behalve aan de vormgeving wordt hard gewerkt aan de publiciteit, het verwerken der reserveringen, allerhande productiezaken en last but not least: het repetitieproces. Zoals dat hoort gaat dit gepaard met de nodige hindernissen. Joost Dekker, acteur, 25 jaar, schrijver van het vorige blog, ging eerder deze week door zijn rug (het kan dus de jongste overkomen...). Gelukkig doen we niet aan circustheater en werken zijn hersens nog volop! Verder bidden we voor weinig regen want hoeveel 'mannetjes' er ook langskomen, de dakgoten zijn nog steeds niet helemaal te vertrouwen. Ook ons nieuwe reserverings-adressen-en-website-systeem wordt momenteel ingewijd en is dus nog aan kinderziektes onderhevig. Maar daar staat tegenover dat, na de papieren lijsten van voor 2005 en de laptop-op-een-tafeltje van de afgelopen jaren, onze nieuwe bureaumedewerker (welkom Annie Boekestijn!) nu voor u klaar staat achter een mobiele kassa-unit, waaruit een ter plekke geprint offiesjeel 'Boca'-toegangskaartje rolt. Zoals dat hoort in het theater. Maar we gaan er niet te ver in, hoor. Je zal ons nooit achter glas met een spreekruitje aantreffen, of in een garderobe met sjaaltjes en nummertjes, net zoals de zaal van Bonheur er nooit twee keer hetzelfde uit ziet, en je af en toe de tribune moet zoeken... 

 

Tot ziens bij 'De kleine Eva'! 

Brenda Dor-Groot / publicitea :-) 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

wij zoeken steeds wat anders / dan dat wij zullen vinden Louis Paul Boon

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterhyves

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.