maandag 10 januari 2011

Nieuw kalenderjaar  

Aan het begin van een nieuw kalenderjaar kijken wij met veel plezier terug op onze voorstellingen. We zijn trots op de succesvolle activiteiten die we het afgelopen jaar als cultureel ondernemers hebben ontplooid. Naast onze trouwe aanhang mochten we vele nieuwe bezoekers verwelkomen en we zagen dat de kennismaking goed beviel. 

 

Desondanks gaan we niet heel vrolijk het nieuwe jaar in. Het zal u niet ontgaan zijn dat de regering de hoogte van de subsidies voor de kunst- en cultuursector wil herzien. Om het door de kredietcrisis veroorzaakte tekort op de rijksbegroting op te lossen worden sectoren die tot nu toe op steun van de overheid konden rekenen ernstig getroffen. Dat we allemaal met bezuinigingen te maken krijgen vinden we niet onterecht. Ieder zijn deel. Toch zit de kunst en cultuur wel erg in het ‘verdomhoekje’. Vooral de podiumkunsten dreigen met een onevenredig groot bedrag gekort te worden. De toon waarop de plannen zijn gepresenteerd vinden we kwetsend en onheus. Bonheur beoefent geen linkse hobby en is geen speeltje voor de elite. Wij maken toneel voor iedereen en ons publiek, u, stelt dat op hoge prijs. Dat merken we elke voorstellingsavond weer. 

 

Twee jaar geleden verloren wij de bijdrage van het rijk, een substantieel deel van onze subsidie. Gelukkig heeft de Gemeente Rotterdam met een positief advies en uitgesproken waardering voor ons werk het bestaansrecht van Bonheur tot en met 2012 verzekerd.  

 

Ook uw reacties op ons werk sterken ons in onze artistieke keuzes. Wij merken bovendien een behoefte bij onze bezoekers om te helpen, daadwerkelijk bij te dragen aan het voortbestaan van Bonheur. Dat is de reden dat wij in 2011 de Stichting Vrienden van Bonheur op gaan richten. Een club trouwe vrienden om ons heen, die hun band met ons gezelschap op verschillende manieren kunnen tonen. En wij op onze beurt doen natuurlijk wat terug - zoals dat in een vriendschap betaamt. Op dit moment worden de plannen uitgewerkt; u hoort er meer van in de eerste maanden van 2011. 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterhyves

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.