vrijdag 29 januari 2010

De laatste loodjes 

- door Brenda Dor-Groot 

Om te beginnen: die wegen níet het zwaarst. Voor een publiciteitsmedewerker is het juist de aanloop naar een première waarin je het resultaat te zien krijgt van je werk. Eerst komt het drukwerk, voor Onder Melkwoud weer schitterend ontworpen door Jan van Mechelen en Fleur Zee, en na wat kleine haperingen is het toch erg mooi van de persen gerold. Wie ontdekt de fout in de flyer... Anouk en Annie dit keer, maar het is gelukkig slechts een overtollige spatie. Als dat alles is, ben ik tevreden. De A2 posters hangen voor het raam en op diverse plekken in de stad en sinds afgelopen maandag kom je ook op de grote driehoeksborden in Rotterdam die mooie witte vogel van vingerafdrukken tegen.  

Ik weet enkele exemplaren op te sporen van Onder het melkwoud van Hugo Claus, die niet meer in de winkel te koop zijn. Die zijn straks, met Under Milk Wood en enkele andere boeken, in onze foyer verkrijgbaar. 

De acteurs schrijven hun blogs over het repetitieproces op onze website en ik zet er repetitiefoto's bij, erg leuk om zo ons publiek een beetje te laten meekijken.  

Nu verkrijgen en checken we vermeldingen in diverse media, waaronder plaats 1 in het NRC Next lijstje van '5 redenen om uit te gaan' en het interview met Joost Dekker in de Uitagenda met onze mooie voorpubliciteitsfoto van Laura Mentink (door Bas Czerwinski). Jack Kerklaan stapt binnen en houdt een hilarisch interview met Michiel Bijmans voor Radio Rijnmond.  

En, één van de publicitaire hoogtepunten dit keer, we maken een trailer. Hans van Dam van Beeldrecensies.nl komt met cinematograaf Genja Ferschtman en in enkele opnameuren en wat edit-werk in het weekend hebben we 3 dagen later beschikking over Onder Melkwoud - the movie :-). Het resultaat kunt u hieronder bewonderen. Diezelfde dag is er fotogenerale en binnen 24 uur staat Bas klaar met de selectie, waarvan u op de 'beeld' pagina van Onder Melkwoud de mooiste foto's aantreft. Eén springt eruit en die stuur ik meteen naar de Trouw, de Volkskrant en de anderen die komen recenseren dit weekend. De eerste publieksreacties verschijnen op de site en zijn erg leuk voor ons om te lezen. 

De try-outs beginnen en we ontvangen leerlingen van de MBO theaterschool die ik samen met Jasper Niens en Sergio Cruz Ramirez een inleiding geef over de vormgeving.  

Vandaag is D-day. Programmaboekje af, website in orde met foto's en dit blog erop, nog net wat tijd over om fotoprints te halen en de laatste 'toi-boodschappen' te doen en dan... première! TOI TOI TOI 

 

 

[insertspecialitem=1] 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterhyves

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.