vrijdag 11 september 2009

BonheurBlog1 

- door Joost Dekker 

Het begin van het nieuwe theaterseizoen bij Bonheur en aan mij de eer om het BonheurBlog voor het allereerst van inhoud te voorzien voor de opening van de geheel vernieuwde website.  

 

Voorstellen 

Ik zal me eerst maar even voorstellen, ik ben Joost Dekker, dit hele seizoen acteur in dienst van Bonheur. U heeft me, als u een trouwe volger bent, al tijdens eerdere seizoenen kunnen tegenkomen. Ik begon ooit mijn toneelcarrière met een stage in de voorstelling Psalmen, speelde toen koud van de toneelschool in Vallende Vader en Medea, en deed tenslotte vorig seizoen ook mee aan Peter Sonneveld’s eerste familievoorstelling: Alleen op de Wereld.  

Dit seizoen ben ik bij alle Bonheuractiviteiten aanwezig. Wat betekent dat? U heeft het vast al vernomen, maar ter verfrissing: Waar je nooit geweest bent, De kleine Eva uit de Kromme Bijlstraat, Onder het Melkwoud, W.v.t.t.k. en in totaal twaalf Hotel Bonheur Salons, Lounges en Clubs. 

 

Waar je nooit geweest bent 

Een vol seizoen en vanavond de start ervan: Waar je nooit geweest bent, te zien op het Festival De Wereld van Witte de With. Geen voorstelling dit jaar, maar een aantal kortere belevenissen. We staan met drie auto’s in de Witte de Withstraat, en in die auto’s spelen zich gebeurtenissen af die de grenzen opzoeken van wat voor de toeschouwer net of net niet té persoonlijk is om mee te maken.  

 

Tijdens de generale repetities gisteravond ben ik toeschouwer geweest van twee scènes waarvan je je afvraagt of je er eigenlijk wel bij aanwezig wilt zijn; een vrij pittige echtelijke ruzie over rasverschil, en een ‘eerste keer’ op een huwelijksnacht. Beiden vonden plaats voorin de auto en wij, het publiek, zaten op de achterbank. Het speelt op een prikkelende manier met je grenzen van gemak en ongemak. 

 

Ikzelf zit samen met Michiel Bijmans (ook dit hele seizoen bij Bonheur aanwezig) in een prachtig oud VW-busje. En wij doen daarin iets anders dan in bovenstaande auto’s gebeurt... We spelen een spel: Wat is daarop uw antwoord? Wij stellen vragen en verzoeken u, het publiek, te antwoorden. En dan niet de antwoorden waarvan u vindt dat u ze zou moeten geven, maar de antwoorden die het eerst bij u opkomen. In de repetities heeft dit directe antwoorden op onze (lastige) vragen al tot verschillende onverwachte ontboezemingen geleid. Onverwacht voor ons maar ook voor het publiek zelf. Want wat wil je wel en wat wil je niet kwijt van jezelf? En ben je wel tevreden met je eigen antwoord? 

 

En verder 

U kunt van mij en mijn collega’s regelmatig nieuwe BonheurBlogs lezen op deze website. Daarnaast zal Bonheur ook Twitter en natuurlijk het oude vertrouwde BonheurBericht aanwenden om u op de hoogte te houden van onze activiteiten.  

 

Ik hoop u in ieder geval dit weekeinde tegen te komen in de bus, of anders later dit seizoen in het theater van Bonheur bij één van de voorstellingen of de Hotel Bonheur Lounges, Clubs en Salons! 

 

 

 

 

Reserveringen

Aantal kaarten: 

Totaalbedrag: 

bevestigen

 

bonheur theaterbedrijf rotterdam

 

010 404 67 16bonheur@bonheur.nlcolofonblogtwitterhyves

Naam

 

Voorstelling

 

Reactie *

Mijn reactie mag ook op de facebook-pagina van Bonheur geplaatst worden

 

Velden met een * zijn verplicht.